Mesečinska struna - Makarovič, Svetlana (knjige, 2022)
Mesečinska struna je baladna pravljica o lepoti umetnosti ter o ponosu in pohlepu. Nekoč je v deželi vladala huda revščina in stari godec je svoji revni družini še zadnjič zaigral na svojo staro violino. Toda najtanjša struna violine je počila. Goslar je umrl, njegov sin Tibor pa zaradi manjkajoče strune ni mogel igrati violine. Zato mu je Luna mu je poslala enega svojih žarkov in Tibor je začel igrati čudovito, nebeško melodijo.