Ukročena divjina - Juvančič, Miran (knjige, 2020)
"Potovanje je biser, diamant, ki ti ga nihče ne more vzeti! Doživetij ni mogoče zbrisati, izničiti, še manj pa pozabiti. Jaz sem imel veliko srečo, da me je Bog obdaril z radovednostjo in željo, da sem počel prav to, kar so bile mnogim le pobožne želje." Popotne prigode motorista na poti po Aljaski, Jukonu in Santa Feju.