Ikonografija situle z Vač (delna delovna verzija) - Andželović, Vito (knjige, 2024)
V knjigi je podana nova interpretacija ikonografije situle z Vač. Ideja je, da na njej lahko gledamo prizore vzete iz epskega cikla, še najbolj Iliade, kar je slutil že Jože Kastelic. Ta ni edin tovrsten primerek.
Keywords: grški miti; ikonografija; Situle; situlska umetnost