Pesmi - Debevec, Josip (Rokopisna zapuščina Karla Štreklja)
Debevec, Josip (1867-1944) je kot dijak nabral za gimnazijskega profesorja Wiesthalerja zbirko ljudskih pesmi iz Begunj pri Cerknici (ŠZ IV. a, 23), kjer je bil rojen.