Unsettling the binarisms of dominant discourse in Hanay Geiogamah's plays Body Indian and Foghorn - Čerče, Danica (Acta neophilologica, 2020)
Prispevek obravnava drami Body Indian in Foghorn sodobnega ameriškega staroselskega avtorja Hanaya Geiogamaha. Z izhodiščem v kritiški misli o pomembni družbeni vlogi književnih besedil in opirajoč se na postkolonialno kritiko, raziskuje, kako dramatik pose-ga v domneve o beli rasi kot trajno priviligirani kategoriji in neukinljivi dominanci.
Keywords: ameriška književnost; ameriška staroselska dramatika; destabilising whiteness; destabilizacija evropocentrizma; Geiogamah, Hanay; Native American literature; playwriting