Več moke iz domačega mlina ^^ESe ^^r^ k S^^^^^li )•«««< WA. .*JMp tap Kmetje s širšega dolenjskega področja, okolice Ljubijane in tudi Zasavja se vse več poslužujejo uslužnostnega mletja žita v mlinu v Stični, ki posluje v okviru Mercator — Pekarne Grosuplje. Preko 700ton predelanega žita v preteklem letu in 5040 strank v prvih 8 mesecih letošnjega lela to dokazuje. Stara zgradba, iztrošeni in zastareli stroji in naprave ter stalno naražčanje potreb po mletju so zahtevali temeljito prenovo mlina. Polcg lcpšcga znnanjega videza, ki ga je mlin dobil ob sodelovanju strokovnjakov Zavoda zaspomeniško varstvo iz Ljubljane, je mlin bogatejši za žilnisilos, ki bo štiritn zaposlenimzelootajšaldelo. Novaclektrična napeljava in obnovljcnc slrojnc naprave pa zagotavljajo večjo proizvodnjo in varno delo. Delovno organizacijo je to veljalo preko 3 milijone dinarjev, zato pa bo moko, ki slovi daleč naokoli, še naprej moč dobili. (Š. Plankar, foto: B. Ambrož)