List 25. Čbelarstvo. Kandirani cuker — čbelna hrana. • Kandirani euker (kandelcuker, kterega v šta-cunah za kašelj kupujemo) je po mnozih skušnjah po* sebno dobra hrana za čbeJe, kadar jim druzega živeža zmanjkuje. Rumeni kandirani cuker pa je bolji od belega, zato, ker se lože raztopi. Poklada se jim v tacih koscih, kakor jih navadno v štacunah kupujemo. Da pa kosci, kadar manjši postajajo, se popolnoma ne zdrobe in na tla ne padejo, naj se polože na leseno ali drateno mrežico, ali naj se zavijejo s precej močnim papirjem, v kterega se narede kakor bob velike luknje. Poglavitna skerb, kadar se kandirani cuker poklada, naj je, da se položi tikoma čbelnega bivališča in tako, da ga množica panja objeti zamore; če je treba, naj se satovje enmalo okrajša. Na enkrat se ga da v en panj pol funta ali pa tudi celi funt, in čez 8 ali pa 14 dni naj se pogleda v panj, ali ga je še dosti, ali ga je že zmanjkalo. Tako se zamore vsak dan naj bolje preživiti, dokler ne pride čas, da si pridne čbelice same nabirajo svojo hrano. _________