Melodije vetra - Mušič, Jože (knjige, 2020)
Preko 30.000 milj trajajoče plovbe skozi tišine in viharje oceanov je kalilo pomorščaka, ki je svoja doživetja, občutja in spoznanja prepustil bralcem v tej knjigi, polni lepot iz naših sanj in upanj. Kot mojster fotografije je avtor dopolnil bogatost in objektivnost vsebine z barvnimi slikami in ustvaril lepo barvno monografijo kot dokument svojega življenjskega dela. To je knjiga o vrhunskem dosežku slovenskega jadralca, knjiga o dejanju, ki je v ponos predvsem nam, Slovencem. Jože Mušič je v letih 1988-1990 kot prvi Slovenec objadral svet.