OBISK V »JATI« Predelati ostanke v krmo Do 10. junija sem si kot tabornica novinarka skupaj s predstavniki naše KS Zalog ogledala obrat »Jata« (prej Perutnina) Zalog. Sprejeli so nas zelo prisrčno. V njihovi mali dvorani so nam pokazali diapozitive in povedali nekaj več o razvoju njihovega podjetja. Ustanovljeni so bili leta 1957 kot perutninska farma. Gojili so piščance ter pripravljali perutnino in perut-ninske izdelke za prodajo. Stalno in z marljivim delom so jo razvijali in je danes ena največjih tovrstnih delov-nih organizacij v Jugoslaviji. Imajo pa tudi težave. Ena od njih je povezana tudi z našim obiskom. Svojo proizvodn jo želi jo namreč ure-diti tako, da ne bi z njo več zasmra-jevali Zaloga, pa, še zaslužili bi več. Pričeli naj bi' namreč predelovaii ostanke v živinsko krmo. Za to pa je potrebno precej denarja. Nato so nam razkazali klavnico piščancev in oddelek, kjer delajo hrenovke in salame' Vse je zelo čisto in urejeno. Lepa jim hvala za vse. Bilo bi lepo, če bi nas povabile tudi druge delovne organizadje iz Zaloga. ki zasmraju-jejo ozračje. Morda bi tudi one pove-dale, kako predvidevajo odpraviti smrad, kot je to storila »Jata«. TINA MAROLT-ŠOJA