Aktivnosti vzgojno-izobraževalnih zavodov v projektu Podnebni cilji in vsebine v vzgoji in izobraževanju - Gabrovec, Alenka (knjige, 2023)
V publikaciji je prikazana raznolikost aktivnosti, ki so jih vzgojno-izobraževalni zavodi načrtovali in izvajali v okviru projekta Podnebni cilji in vsebine v vzgoji in izobraževanju. Ključni cilj projekta je bil sistematično in celostno vključevanje podnebnih ciljev in vsebin v predšolsko vzgojo, osnovno in srednje izobraževanje, višješolsko strokovno izobraževanje ter izobraževanje odraslih. Opisane dejavnosti služijo kot ideje za primere dobre prakse in so hkrati izhodišče za nadgradnjo aktivnosti, tako v smeri ozaveščanja in odzivanja na podnebne spremembe kot tudi v smeri celostnega pristopa, preoblikovanja učnih okolij ter povezovanja različnih vidikov trajnostnega razvoja.