Pipi Mali - Varjačič, Bojan (knjige, 2020)
Kmet Pucko in njegova žena Pucka imata v hlevu kar nekaj živali: krave, koze, kozla, kokoši... Ampak ena kokoš je prav posebna: je gosposka kokoška, ampak že dolgo dolgo čaka, da se ji bo izvalil prvi piščanček. A ko tale pokuka iz lupinice, mu je seveda treba dati tudi ime.