Raziskovalno delo mladih geografov v okviru gibanja znanost mladini - Špes, Metka (Geografski obzornik, 1986)
Predstavljeno je osem novih geografskih raziskovalnih nalog, ki so jih pripravili učenci srednjih šol za 20. republiško srečanje mladih raziskovalcev. V te oblike dejavnosti se vključuje premalo slovenskih srednjih šol.
Keywords: geografija; poročilo; raziskovalne naloge; serdnješolci