Iran - Potočnik, Dragan (knjige, 2021)
Iran, nekoč Perzija, je bil od nekdaj sinonim za bogastvo - bogastvo duha in bogastvo, ki ga je mogoče meriti v denarju. V zadnjih desetletjih pa je država vse bolj skrita pred očmi zahoda. Avtor Dragan Potočnik je velik poznavalec zgodovine, kulture in sedanjosti Irana. Kot gostujoči profesor na esfahanski univerzi (jeseni in pozimi 2008/09) ter reden obiskovalec je njen najboljši in najbolj kritičen poročevalec. V svojem delu je zaobjel več tisočletno zgodovino Irana, hkrati pa je bralcu ponudil tudi podrobne opise naravnih in kulturnih znamenitosti. Ob opisih ni pozabil niti na navade in običaje ter na svoje zgodbe, ki so nastale ob številnih obiskih dežele. Knjiga je namenjena študentom zgodovine, popotnikom ter vsem, ki jih Iran v svoji skrivnostnosti in izjemnosti privlači.