Feuer frei - Garvas, Gorazd (knjige, 2022)
Pretresljiva pripoved po resničnih dogodkih, ki razkriva obup in jezo tistih, ki so ostali zunaj neoliberalnega kapitalističnega raja. Deček Gorazd osamljen odrašča v domu brez ljubezni, v katerem odmeva bodisi molk bodisi prepir, alkoholni izlivi in vztrajno zvonjenje upnikov. V šoli se ne znajde nič bolje. Sošolci ga zasmehujejo zaradi prekomerne teže in laži, s katerimi se jim trudi približati. Pred dekleti je neroden, ne zna izraziti svojih občutkov, vsaj ne na družbi sprejemljiv način. Knjige, glasba, filmi, zanimanje za vojaško zgodovino tako postanejo svojevrsten pobeg, ki mu omogoča, da svoje življenje, čustva in želje vse bolj in vse pogosteje izživlja v fantaziji. Te fantazije pa ob srečanju z drugimi somišljeniki postajajo vse nasilnejše. Gorazd Garvas je psevdonim.
Keywords: Alkoholizem; Nasilje; V leposlovju