Razred - Matanović, Nika (knjige, 2016)
Začne se s 1. septembrom, dnem, ki si ga mnogi šolarji ne želijo, saj naznanja konec počitnic in novo šolsko leto. Za štiri sošolce in njihove prijatelje se spet prične monotonost spraševanja, kontrolk, zaprašenih učbenikov in učne snovi, ki, kakor koli jo obrneš, nima smisla. Frajer Grega, barbika Sara, odstopajoča Špela in ta nova Nonto si ne bi mogli biti bolj različni. Skozi niz njihovih pripovedi izvemo, kako Razred obvladujejo (m)učitelji, prijateljske vezi, puberteta, prve ljubezni in družinske drame.
Keywords: Šole; V mladinskem leposlovju; Mladostniki; Medosebni odnosi; družina; family; ljubezen; love; odraščanje; sošolci; elektronske knjige