Prepovedane droge, konoplja v zdravstvene namene in zloraba zdravil na recept v Sloveniji v letu 2023 - Drev, Andreja (knjige, 2024)
Nacionalni inštitut za javno zdravje (v nadaljevanju NIJZ) je v letu 2023 izvedel Nacionalno raziskavo o tobaku, alkoholu in drugih drogah (ATADD 2023) med prebivalci Slovenije, starimi od 15 do 74 let. Namen Nacionalne raziskave o tobaku, alkoholu in drugih drogah je oceniti razširjenost uporabe tobaka, alkohola in prepovedanih drog med prebivalci Slovenije, pa tudi razširjenost neustrezne uporabe zdravil, uporabe konoplje v zdravstvene namene in razširjenost nekemičnih zasvojenosti. V Sloveniji se raziskava izvaja tretjič; prejšnji sta bili izvedeni v letih 2012 in 2018.
Keywords: Droge; elektronske knjige; Konoplja; Terapevtska uporaba; Uporaba; Zdravila; Zloraba