Viharnik vrh gora - Sivec, Ivan (knjige, 2021)
Kar boste slišali v tej knjigi, niso samo moji spomini. To so tudi tvoji, najini, naši spomini. Spomini na tista leta, ko se je iz radijskih sprejemnikov prvič oglasila neminljiva glasba bratov Avsenik, na izredno priljubljeno radijsko oddajo Četrtkov večer domačih pesmi in napevov, na prve navdušene veselice z Avseniki, na veličastne koncerte v največjih dvoranah, nasploh na čas, kateremu so Avseniki dali mejnik z letnico 1953. V novo obliko pa spomini prehajajo s Slavkovim odhodom leta 2015. In zakaj so morali nastati ti zapiski? V primerjavi z mnogimi drugimi ljudmi sem imel to srečo, da sem z Avseniki veliko sodeloval, da sem o njih napisal največ člankov in da sem o tem velikem glasbenem fenomenu pripravil magistrsko nalogo. Predvsem pa zato, ker sem imel lahko zrl v njihovo umetniško delavnico in spoznal tudi večji del zakulisja nastajanja novih skladb.
Keywords: Avsenik, Slavko; narodno-zabavna glasba; spomini