Pravice nečloveških živali - Brooks, David (knjige, 2024)
Esej Pravice nečloveških živali Davida Brooksa ponuja razmislek o vlogi nečloveških in človeških živali v današnji družbi. Znanstveno in filozofsko prihajamo do čedalje boljšega razumevanja čutečnosti človeških in nečloveških živali, podobnosti v možganski strukturi človeških in nečloveških živali, ki kažejo, da podobnosti v občutkih in čutenju niso le mogoče, ampak tudi veliko bolj verjetne kot ne, prav tako pa spoznavamo možnosti, da na svetu obstaja več vrst jezika, razuma in zavesti, kot smo si doslej predstavljali.
Keywords: Eseji; Pravice; Živali