Zelo za - Štefančič, Marcel (knjige, 2022)
V knjigi Zelo za so zbrane kritike filmov, ki sem jim v Mladini v 21. stoletju pritaknil oceno ZELO ZA. Pomeni, da sem jih brezmejno podprl in hvalil. Nekateri so bili res mojstrovine, drugi pa so v teh barbarskih in komodificiranih časih potrebovali mojo podporo. Nekatere sem brezmejno hvalil zato, ker so bili res dobri in transformativni, druge pa zato, ker je bilo to prav. Včasih mora biti kritik tudi aktivist – in kontraprogramer. Zato je med filmi, ki so dobili moj ZELO ZA, tudi kak trash. Kot je nekoč rekla Pauline Kael: filmi so tako redko dobri, da nima smisla hoditi v kino, če ne znaš ceniti trasha. Kar je za nekoga trash, je za drugega revolucija. Hitri časi.
Keywords: Filmi