Identifikacija potencialnih uporabnikov biotehniških informacij v Sloveniji - Bartol, Tomaž (Knjižnica, 1993)
Prikazane so možnosti promocije informacijskih virov ter ovire in dileme pri njihovi širši rabi zaradi omejitve zmogljivosti knjižnic ter licenčnih omejitev glede števila uporabnikov in možnosti trženja. Podani so dejanski in potencialni uporabniki biotehničnih informacij v Sloveniji (raziskovalci in pedagoški delavci v raziskovalnih in izobraževalnih inštitucijah, študentje, raziskovalci v industriji in kmetijski svetovalci, neposredni pridelovalci, finančna služba in administracija). Zaradi ekološkega pomena biotehnike v majhni Sloveniji bo potrebno vzdrževati razvit informacijski sistem.
Keywords: biotehnika; informacijski viri; uporabniki