Uporaba moke in krnha. Uradno m j« lzdalo gled« uporab« kruha in moke sle*««: Na dan In za glavo smejo porabltl: 1. Navadne (nejkvaliilcirane) oseb« . 200 g moke ali 280 g kruha (*• l a* teden 1 kg 40 dkg nok« afi 1 kg 96 dkg krmha). . Telesno težko delujoče osebe (delavci v tovarnah), to so take, ki so stare čez 16 let in si svoje življeuske potrebščine zaslužijo s težkim delom ter so pri tem zlasti navezane na izdelke iz moke ali na kruh. — Semkaj spadajo tudd rudokopi 3. Lastniki p o 1} e d e 1 3ki h o b r a t o v (kmetie, posesfrniki) In člAnl njlh družin, obenem vsi delavci, vinlčarii in nastavlien- cl, katerim pripada prosta hrana ali krušno žito in moka kot plaCilo 4. Pri žetvenih dellli neposredno zaposlene osebe 300 g moke ali 420 g kroh* (t. j. na teden 2 kg 10 dkg moke ali 2 kg 94 dkg krtf ha). 400 g žita ali 55» g moka ali 448 g kruha (to je nJS teden 2 kg 80 dkg žita al! 2 kg 24|dkg moke, aU 3 kg 13.6 dkg kruha). 500 g 5±ta ali 400 g moHp ali 560 g kniba (t. i. na t«p den 3 kg 50 dkg zlta »11 1 kg 80 dkg moke ali 3 kg 92 dkg kruha).