Uiničarji in kuhanje žganja iz tropin. .0 žganfekubi je izSla uradna k»S& ga, ki prinaša navodila o prosti žga«*jekuhi za viničarje, Dotiftni odstev^fpouatiskujemo: T. ZaJbonodaJna odbor j© sičleaa, da ne plaCuje trošarijie tudi sa oa* žganje, ki ga kuhajo obdelovalci vlnograda (viaiGarjLJ iz vinsfcih trcijM, pripadajočih jim kot del zaslužka, 6ati mora proizvajaleo žganj* in n* morda lastnik feotla. 4. Prijava se mora vloiHi pismen^ naj navadnein papirju, »nako kakov prijava o prodanib kolifiinab žgaojli po točki 76. filena 116, trofi, pr, 5. Ce se od&kodnina n« daj« x Žganju. temveč v kaki drugi protW siugi, ni povoda za postopanj© finan^- jBfh erganov, razfcn,. fie se ngoiovi, da 00 je fcot dogovorjena protiuslaga dalo trošarlM prosto skuhano 2ga.ije. V 4rtm primern se postopa po točki 135. j»ttna 116, troš. pr. zaradi tihotapljen- •Vinifiarji smeja forej pokuhati vin «tte Iropine (drugega sadja ne), ki so jih dobili od \iV> gradnika kot der zasiužka, 6e stanujejo na posestvu -vidOgradnikovem, troSarine prosto, -v«adar ne sme skupno števito ur za tfculuinje žganja, ki so se dovolile viaogradniku in viniSarju^ presegati onoga Stovila ur, ki pripada vinogradnikn po Stovilu rodbinskih Članov, Ker ni izrečno določeno, naj se pri uoločanju števila rino^radnikove nodbins, vpošteva tudi Stevilo viničar feve rodbiiM), se mora paŁ smatrati, 4(a vel.a še nadal.e načelo, nai se šte|9 v rodbino le oni, ki Je pri vinograd niku oa hrani in sitanovanju, ne pa, ¦tudi oaij ki je, pri njem le na s»tanoTanjn. Mcrda bo to vpraSanje pojasnj>eno -v. popravkjn k troSarfnskemu pravil>iiiku, ki še izidejo. V teh popravkib bo brezdvomno ¦|X)jas:nj«no tudi, v koliko razdob|h se ¦ame dovoliti trošarin« prosto kubanje, 6e ima vinogradnik vefi viničarskih ¦codbiii na avojem posestvu.