Butalci - Milčinski, Fran (knjige, 2017)
Vaščani Butal imajo sebe in svojo vas v velikih časteh. Pred vasjo so postavili napis, ki Turkom strogo prepoveduje vstop.nZnajo sami posejati domačo sol, iz buč se jim izvalijo konji in pri oblasteh dosežejo, da imajo v enem letu dve poletji. Z viška gledajo na sosednje Tepanjčane, ki vsega tega nimajo in ne znajo...