Uporabniški vmesniki pri iskanju informacij - Žumer, Maja (Knjižnica, 1993)
Računalniški uporabniški vmesniki so s prehodom na informacijske sisteme, ki jih neposredno uporabljajo končni uporabniki, postali pomemben element evaluacije teh sistemov. Obravnavane so splošne značilnosti vmesnikov in problemi, ki jih srečujemo ob načrtovanju. Posebej sta obdelana vloga in pomen vmesnikov pri javnih knjižničnih katalogih in poizvedovanju po online zbirkah podatkov.
Keywords: on-line katalogi; OPAC; uporabniki; iskanje informacij