Ccnc in sc| ntsfc a poročila. Mariborski trg. Na trg v Maribor so pripelAlr §peharji 24. decembra 95 komadov zaManlh svinj. Svinjsko meso je bilo po 8—12, Ipeh po 10—14. Kmetje so pripeljali 50 vreč fcrompirja po 1—1.50, 31 vreč čebule po 5—G C>esen 10—16), 22 vreč zelja po 2—3 (1 kg 0.75), i voz sena po 90, 1 otave po 70, voz ovsene shme po 65. Ječmen 1.50, oves 1.25—1.50, korifEa 1.50, proso 2.50, ajda 1.0, ajdovo pšeno 4.50—5, fižol 2—2.50, celi orelii 5—G, luščeni 20—24, Kokoš 25—35, piščanci 25—65, raca 20 do 30, gos 60—85, puran 50—110. Domaci zajoc 10—30, divji 20—35. Hren 12—14, kislo zelje 4, repa 2, radič 12, hruške 3—5, jabolka 2—5. Mleko 2—3, smetana 10—12, surovo maslo 21 do 32. Med 15—20, suhe slive 8—12 Din. Maribojpski sejem dna 22. decemfera 1931. Pripeljanih je bilo 8 konj, 6 bikov, 88 volov, 229 krav in 7 telet, skupaj 338 komadov. Cene živemu mesu so bile sledeče: debeli voli 1 kg 3 do 3.75 Din, poldebeli voli 2.50 do 2.75 Din, plemenski voli 2 do 4 Din, biki za klanje 2.50 do 3.25 Din, klavne krave debele 2.50 do 3.50 Din, plemenske krave 2 do 2.50 Din, krave klobasarice 1 do 1.25 Din, molzne krave 3 do 3.50 Din, mlada živna 2.50 do 3 Din, teleta 4 do 5 Din. Prodanih je bilo 149 glav, od teh za izvoz v Italijo 30 komadov. — Mesne cene v Mariboru: volovsko meso I. vrste 10 do 12 Din, II. vrste 7 do 8 Din, meso bikov, krav in telic 4 do 6 Din, telečje meso I. vrste 10 do 14 Din, II. vrste 6 do 8 Din, svežo svinjsko meso 8 do 15 Din. - ,