Mesečni bilten (Mesečni bilten (Zveza slovenskih društev na Hrvaškem), 2021)
Zveza slovenskih društev na Hrvaškem združeje in povezovuje vsa slovenska društva na Hrvaškem ter oblikuje skupna stališča do Republike Slovenije in Republike Hrvaške.Slovenci so ob razpadu SFRJ na Hrvaškem postali nacionalna manjšina. Leta 1992 je nastala Zveza slovencev v Republiki Hrvaški, ki je štiri leta kasneje dopolnila svoj statut in se preimenovala v Zvezo slovenskih društev na Hrvaškem. Število novih društev, ki se povezujejo v zvezo, se nenehno povečuje.V Mesečnem biltenu Zveza obvešča svoje člane o aktualnih dogodkih.