Ciklamen - Kersnik, Janko (knjige, 2020)
Zgodba se dogaja v drugi polovici 19. stoletja. V romanu Kersnik predstavi in vrednoti osebe po slovenski narodni zavesti na eni strani in nemškutarje na drugi. Osrednja junaka, zavedni Slovenec, odvetnik dr. Hrast in nemškutar, graščak Meden, se na začetku potegujeta za naklonjenost nemške guvernante Elze.