Z več dela do jela Gostinski lokali, posebno v družbe-nem sektorju ostajajo ob visokih cenah in močnem padanju kupne moei prebi-valslva že nekaj časa vedno bolj prazni, v katerih natakarji pogosio dolgočasno samevajo. Le redkim gostincem se je doslej posvetilo, da svojih plač ne bodo mogli več dolgo prejemati samo ob vi-sokih cenah z malo dela. Zasebni lasmik gostilne ŽIBERT na Celovški cesti 333, to že dolgo ve. Zaio je pri njem cena hrane in pijače med najnižjimi, zaradi česar je gostilna ved-no zelo dobro obiskana. Poleg treh družinskih članov, zaposluje le še tri druge gostinske delavce. Ob takem obi-sku gostov kakršnega imajo pri njem, bi v družbenem sektorju zagotovo za-poslovali najmanj še enkrat tolikšno šte-vilo delavcev. O nizkih cenah, prijazno-sti osebja in polni izkoriščenosti delov-nega časa zaposlenih, je prav tako, še preden je pred osmimi meseci odpiral lokal, razmišljal TARIBA ANTE, last-nik okrepčevalnice ..Školjka" na Smrt-nikovi ul. 4 kar se mu zdaj lepo obre-stuje. Gostinci v družbenem sektorju pa še vedno najraje tarnajo zaradi nizkih osebnih dohodkov in zaradi ,,obilice" dela . . . Ivo Osolnik