Zbiranje in posredovanje bibliografskih podatkov v knjižnici Inštituta za kriminologijo in njeno vključevanje v mednarodne računalniške informacijske sisteme - Milenković, Marija (Knjižnica, 1993)
Knjižnica se je prvič vključila v mednarodno informacijsko mrežo leta 1988 s sodelovanjem v ICPIN (International Crime Prevention Information Network - Mednarodna mreža za pretok informacij o kriminalni prevenciji). Namen mreže ICPIN je pospeševati in olajšati mednarodni pretok znanstvenih, statističnih in upravnih informacij o preprečevanju kriminalitete, delovanju organov kazenskega pravosodja, o pomoči žrtvam kaznivih dejanj ter drugih temah skupnega interesa. Žal je delo mreže v letu 1992 zamrlo. Druga pomembna mreža,v katero se je vključil Inštitut za kriminologijo, pa je Svetovna organizacija knjižnic s področja kazenskega sodstva (World Criminal Justice Library Network). Tu je zlasti zanimiva mreža oz. baza UNCJIN (United Nations Criminal Justice Information Network), v kateri se zbirajo informacije s področja kriminalne prevencije in kazenskega pravosodja.
Keywords: specialne knjižnice; informacijski viri; podatkovne baze; informacijsko povezovanje