9. kongres Slovenskega mikrobiološkega društva - Jamnikar Ciglenečki, Urška (knjige, 2024)
Ker je v septembru 2020 kongres SMD potekal virtualno, smo takrat prvič pripravili zbornikprispevkov kot e-zbornik. Ker ste člani društva ta e-zbornik sprejeli z odobravanjem, smo tudizbornik kongresa SMD 2024 pripravili kot e-zbornik. V njem so 104 prispevki, ki zrcalijo novopridobljene rezultate na področju mikrobiologije v Sloveniji v obdobju 2021–2023. Kot se bostelahko sami prepričali, je bilo to obdobje za slovensko mikrobiologijo zelo plodno in raznoliko.Prispevke smo tako razdelili v naslednje tematske sklope: Mikrobi in biotehnologija, Mikrobi inbiofilm, Mikrobi in zdravje, Mikrobi in protimikrobne učinkovine, Mikrobi in okolje ter Mikrobi inanalitika.
Keywords: Mikrobiologija; Posvetovanja