Revija Knjižnica in bibliotekarsko publiciranje - Gazvoda, Jelka (Knjižnica, 1996)
Internacionalizacija strokovnega publiciranja je prinesla spoznanje, da slovenska bibliotekarska misel v svetu ni prisotna. Bibliotekarstvo v Sloveniji je že doseglo raven, pri kateri bi tudi naši strokovni pisci lahko prispevali svoje ideje v "globalno vas". Avtorica razmišlja o dveh načinih posredovanja kvalitetnih prispevkov v tujino, bodisi z izdajanjem revije v angleščini enkrat letno ali s pomočjo avtorjem pri objavljanju njihovih člankov v tujih revijah. Prepričana je, da bo revija Knjižnica v prihodnjih letih morala poiskati pot v mednarodno bibliotekarsko okolje.
Keywords: publiciranje; strokovne revije; bibliotekarstvo; library science; Slovenia; Slovenija