Sir*ius (Sir*ius, 2013)
Sir*ius, revija za teorijo in prakso revizije, računovodstva, davkov, financ, ocenjevanja vednosti in drugih sorodnih področij izhaja v elektronski obliki. Nastala je kot ideja Strokovnega sveta Slovenskega inštituta za revizijo o seznanjanju javnosti z dosežki strok in njihovega uveljavljanja v praksi. Objavljeni so prispevki iz teorije in prakse vseh strok, ki jih združuje Inštitut (davki, računovodstvo, ocenjevanje vrednosti, zunanja revizija, revizija informacijskih sistemov, notranja revizija). Publikacija vsebuje tudi strokovne članke, ki so recenzirani in predstavljeni na strokovni konferenci v organizaciji Slovenskega inštituta za revizijo. Uvodne besede urednika: »Z njim želimo odgovoriti na strokovne zagate, dajati strokovne napotke za strokovno poenoteno ravnanje ter objavljati strokovna stališča o posameznih vprašanjih, nejasnostih in zagotavljati informacije, ki jih bodo pri svojem delu uporabljali tako člani Inštituta kot druga strokovna javnost.«
Keywords: davki; finance; ocenjevanje vrednosti; računovodstvo; revizija; tax