Gorenšči fantje (Gorenšči fantje, 1943)
Gorenšči fantje so bili glasilo VII. slovenske narodnoosvobodilne udarne brigade "Franceta Prešerna", ki je izhajalo v letu 1943. Razmnoževali so ga na pisalni stroj, na šapirograf in na ciklostil. Narodnoosvobodilno tematiko prispevkov spremljajo ilustracije.
Keywords: druga svetovna vojna; propaganda; World War II