Roman (Roman (Ljubljana, 1932), 1929)
Družinski tednik Roman je izhajal od leta 1929 do 1935. Vsebinsko se je naslanjal na bolj lahkotne teme z raznimi nasveti za ženske (Za Evine hčerke, kot je poimenoval rubriko sam časopis), objavljal je romane, pripovedi tujih in domačih avtorjev. Prirejal je tudi natečaje za amaterske pisce: »Novi senzacionalni natečaj 'Romana'. Vsak čitatelj 'Romana' je poklican, da piše za naš list! 2000 Din nagrad za najboljše prispevke.« Šlo je za literarna dela več ali manj trivialnega značaja. Pojavljale so se tudi šale, na naslovnicah so bili filmski junaki, časopis, ki je v glavnini predstavljal razvedrilo.
Keywords: Časniki; Slovenia; Slovenija; 1929-1932