Impact of the originating martensitic phase on the character of martensitic phase transformation - Svetec, Milan (Anali PAZU, 2023)
V članku obravnavamo vpliv lokalno spremenjenega ureditvenega parametra pri avstenitno-martenzitnem faznem prehodu na značaj takega faznega prehoda. Sistem modeliramo z metodo povprečnega polja Landau-ovega tipa, ki vsebuje najpomembnejše značilnosti tega teoretičnega opisa.
Keywords: approximation; austenitic-martensitic phase transformation; avstenitno-martenzitni fazni prehod; Ginzburg term; Ginzburgov člen; Landau mean field; Landau-ovo povprečno polje; modeliranje; parameter