(A)historične perspektive afriško ameriške književnosti - Kočan, Kristina (Primerjalna književnost, 2015)
Kulturna valorizacija afriško ameriške književnosti je bila vedno problematična zaradi političnih in socialno-kulturnih okoliščin. Članek obravnava vprašanje afriško ameriške književnosti kot zgodovinskega fenomena in oporeka drzni trditvi Kennetha W. Warrena, da se je afriško ameriška književnost zaključila z desegregacijo.
Keywords: Warren, Kenneth W.; književnost in družba; afroameriška književnost; afroameriška poezija; kulturno vrednotenje; literarni kanon; historičnost; ahistoričnost