Pogovor z umetno inteligenco o medijih - Zakrajšek, Srečo (knjige, 2024)
V gradivu je zabeležen pogovor s ChatGPT o medijih. Med branjem in razmišljanjem bralec lahko spoznava sposobnosti in pomanjkljivosti sogovornika ter aktivno sodeluje s postavljanjem vprašanj ali komentiranjem. ChatGPT mu bo z veseljem in takoj odgovoril, tudi tuji jeziki niso ovira. Zelo pomembno je, da ChatGPT odlično pozna medije, celo tako dobro, da se mnogi bojijo, da bo prevzel večino funkcij in delovnim mest v medijih. Vendar jih ChatGPT potolaži, da večino ne, da pa bodo vsi, ki te nove tehnologije ne bodo uporabljali, mesta zapustili sami. Spoznali boste uporabnost ChatGPT pri pripravi različnih gradiv.