Analiza diskurza o spolu in razredu na primeru resničnostnega šova Ljubezen na seniku - Sitar, Polona (Družboslovne razprave, 2013)
Pričujoči članek temelji na analizi romantičnega resničnostnega šova Ljubezen na seniku. Čeprav se zdijo klasični miti o romantični ljubezni osrednjega pomena, avtorica podari prednost razumevanju tega, s kakšnimi diskurzi šov uprizarja spol in razred, na podlagi česar poskuša razumeti, s kakšnimi diskurzi se v šovu Ljubezen na seniku konstruira identiteta ženske spodnjega družbenega razreda. Takšni diskurzi so pomembni, ker zgodbe, ki jih lahko gledalci spremljajo v okviru resničnostnega šova, niso več samo del zasebne domene, ampak postanejo del diskurza, ki oblikuje odločitve o javni politiki in demokratični civilni družbi. Avtorica išče vzroke za visoko gledanost šova tudi v takratni slovenski družbeni klimi, na katero je imel velik vpliv ideološki vzpon tradicionalne in konservativne desnice.
Keywords: Ljubezen na seniku (telvizijska oddaja); women; Družbeni vidik; social status; Resničnostni šov; reality television programs; Analiza diskurza; woman; ženske; družbeni položaj; resničnostne televizijske oddaje