Koroške narodne slovenske pesmi (I. zvezek) - Wang, Jakob (Rokopisna zapuščina Karla Štreklja)
Wang, Jakob, gimnazijski profesor v Beljaku. V rokopisu je ohranjenih 123 njegovih zapisov ljudskih pesmi (ŠZ IV. a, 163).