On flag-transitive automorphism groups of symmetric designs - Alavi, Seyed Hassan (Ars mathematica contemporanea, 2019)
V članku raziskujemo praporno tranzitivne grupe avtomorfizmov netrivialnih simetričnih ?$(v, k, λ )$? načrtov, kjer ?$λ$? deli ?$k$? in ?$k \geqslant λ^2$?. Pokažemo, da je takšna grupa avtomorfizmov bodisi točkovno primitivna afinega ali skoraj enostavnega tipa bodisi je točkovno neprimitivna s parametroma v ?$v = λ^2(λ + 2)$? in ?$k = λ(λ + 1)$? za neko pozitivno celo število ?$λ$?. Podamo tudi nekaj primerov za vsako od teh dveh možnosti.
Keywords: automorphism group; flag-transitive; grupa avtomorfizmov; point-imprimitive; point-primitive; praporno tranzitiven; simetrični načrt; symmetric design; točkovno neprimitiven; točkovno primitiven