Pika Nogavička. 3. del - Lindgren, Astrid (knjige, 2022)
Švedska pisateljica Astrid Lindgren sodi med najbolj priljubljene svetovne mladinske avtorice. Ta sloves ji je prinesla že njena prva knjiga o Piki Nogavički, nevsakdanji deklici s skrivnostno močjo, neomejenim bogastvom, brezmejno neodvisnostjo ter izostrenim čutom za pravičnost. V liku deklice iz vile Čiračara so se nepozabno utelesile skrite želje večine majhnih in velikih otrok. Tudi zato Pikine, Aničine in Tomaževe dogodivščine vse do danes niso izgubile svoje privlačnosti.