Gibalne dejavnosti medicinskih sester v Sloveniji - Sima, Đurđa (Zdravstveno varstvo, 2002)
Članek govori o gibalnih navadah žensk. Opredeli specifičnosti poklica medicinskih sester in jih projicira na ukvarjanje z gibalno dejavnostjo. Namenraziskave je ugotoviti na že predstavljenem vzorcu, koliko medicinskih sester se ukvarja z gibalnimi dejavnostmi, in predstaviti, kako to vpliva na kakovost njihovega življenja. V empiričnem delu so rezultati, ki kažejo, da semedicinske sestre kljub zahtevnemu delovnemu času, družini in otrokom v prostem času ukvarjajo z gibalno dejavnostjo. Prevladujoče gibalne aktivnosti,kot so hoja, izleti, sprehodi, kolesarjenje, kažejo, da se medicinske sestre ukvarjajo s takimi gibalnimi aktivnostmi, v katere lahko vključijo svojo družino.
Keywords: Ankete; Exercise; gibalna aktivnost; Health behavior; kvaliteta življenja; Medicinske sestre; Nurses; Questionnaires; Sports; Šport; Telesna vaja; Zdrav način življenja; zdravo življenje