Electoral political culture in Ukraine - Svitaylo, Nina (Teorija in praksa, 2014)
Članek je posvečen študiji volilne politične kulture v Ukrajini v kontekstu zadnjih ukrajinskih parlamentarnih volitev. Po predstavitvah teoretičnega ozadja koncepta politične kulture in konteksta preučevane študije primera, se avtorice osredotočijo na ukrajinske parlamentarne volitve 2012, da bi ugotovile glavne dejavnike, ki vplivajo na volilno politično obnašanje Ukrajincev. Na podlagi rezultatov raziskav, ki so bile opravljene v sodelovanju s Sociološkim laboratorijem mesta Sumy v Ukrajini, avtorice sklenejo, da na volilno obnašanje ukrajinskih volivcev vplivajo njihova racionalna in čustvena vrednotenja posameznih političnih kandidatov in političnih strank.
Keywords: election; Elections; Political behavior; Political culture; Politična kultura; Politično vedenje; Ukraine; Ukrajina; Volitve