Zapisi o poštnem prometu in prvih poštah na slovenskem Štajerskem - Hozjan, Andrej (Kronika (Ljubljana), 1988)
Sestavek je napisan na podlagi različnih vrst gradiva, največ virov pa je avtor našel v fondu Pošta Štajerskega deželnega arhiva v Gradcu. S pomočjo teh ter več študij in razprav dokazuje obstoj najstarejših poštnih postaj na slovenskem Štajerskem v teku 16. in 17. stoletja.
Keywords: history; zgodovina; poštni promet; slovenska Štajerska; Styria