Pogovor z umetno inteligenco o politiki - Zakrajšek, Srečo (knjige, 2024)
V gradivu je zabeležen pogovor s ChatGPT o politiki. Med branjem in razmišljanjem bralec lahko spoznava sposobnosti in pomanjkljivosti sogovornika ter aktivno sodeluje s postavljanjem vprašanj ali komentiranjem. ChatGPT mu bo z veseljem in takoj odgovoril, tudi tuji jeziki niso ovira. Odlični so tudi koncepti, predlogi programov in govori, manjše težave so s konkretnimi podatki, ampak ti se v politiki itak zelo hitro spreminjajo. Pohvalno je zelo spoštljivo obnašanje in za vse normalne ljudi sprejemljive rešitve. Predvsem pa je odlična možnost, da vsi, ki so v politiki, zastonj pridobijo kakovostne storitve, ali vsaj boljše, kot jih sedaj za drag denar ali za protiusluge, prodajajo različne agencije, svetovalci in prišepetovalci.