Ježek - Pačnik, Mojca (knjige, 2019)
"Ko je mati pri mesenju kruha sina Jančka nagnala z besedami: ''Beži, ježek'', se je ta zares spremenil v ježka. Ker doma ni bil več dobrodošel, se je odpravil v gozd. Tam je ostal dolgih sedem let, potem pa je nekega dne pomagal grofu iz bližnjega gradu, ki se je v gozdu izgubil."