Second malignancy after radiotherapy for seminoma - Fuschshuber, Pascal R. (Radiology and oncology (Ljubljana), 1999)
Opisujemo primer bolnika, ki je bil pred 19-imi leti adjuvantno zdravljen z radioterapijo zaradi seminoma, stadij I, nato pa je zbolel zaradi malignega perifernega tumorja živčnih ovojnic, ki je nastal v obsevalnem polju. Razpravljamo o novejših podatkih, ki govore o morebitnem tveganju bolnikov s seminomom, da bi zboleli za sekundarnim malignomom glede na ostalo populacijo.Tudi opisani primer bolnika kaže na potrebo skrbne evaluacije dosedanje radioterapije pri bolnikih z zgodnjo obliko seminoma.
Keywords: Adverse effects; Middle age; Neoplasms, second primary; Nerve sheath tumors; Radiotherapy; Seminoma; Testicular neoplasms