Uboge ženske - Zakrajšek, Srečo (knjige, 2025)
Otroštvo naj bi bilo čas brezskrbnosti, igre in ljubezni, a realnost mnogih otrok po svetu je žalostna in kruta. Zbirka pesmi »Ubogi otroci« odpira vrata v njihove zgodbe – zgodbe otrok, katerih glasovi pogosto ostajajo preslišani. Skozi 30 pesmi smo zajeli različne stiske, ki pestijo otroke po vsem svetu. Od osirotelih zaradi vojn, revščine ali bolezni, do tistih, ki so ujeti v primež zlorab, zanemarjanja in izključevanja. Pesmi razkrivajo notranji svet otrok, ki kljub bolečinam, trpljenju in izgubi ne izgubijo upanja, da bi svet nekoč postal bolj pravičen in ljubeč. Zbirka nosi pomembno sporočilo: ne smemo biti ravnodušni. Pesmi so klic k sočutju in dejanjem, povabilo k razmisleku o odgovornosti, ki jo kot družba nosimo do najranljivejših med nami. Namenjene so staršem, učiteljem in vsem, ki želijo razumeti in spodbujati spremembe, potrebne za boljši jutri. Naj vas ti verzi spomnijo, kako pomembno je, da vsak otrok pozna ljubezen, varnost in priložnost za dostojno življenje.