PWM less current control at VSI-IM drive - Čučej, Žarko (Informacije MIDEM, 2001)
Članek obravnava časovno diskretno tokovno regulacijo s spremenljivo strukturo v poljskih koordinatah skupka asinhronski motor - napetostno izvorni pretvornik brez uporabe modulatorja. Regulator je izpopolnjen s predkrmiljenjem izbiranja optimalne preiskave stanj v stanja pretvornika. Ta predlog direktnega krmiljenja pretvornikov je odvisen od režima regulacije in predznaka, minimalne ter maksimalne inducirane napetosti v motorju. Z njo se v veliki meri kompenzira vpliv inducirane napetosti motorja na drhtenje. V primerjavi z običajnimi rešitvami omogoči tudi razširitev vrtne hitrosti pri konstantnem rotorskem polju. Pasovni regulator razmeji režime regulacije s spremenljivo strukturo. Vsakemu režimu predpiše atrakcijsko domeno, ki omogoča predpisano zaporedje preklapljanja in kriterije kvalitete regulacije.
Keywords: asinhronski motorji; indukcijski motorji; krmiljenje; pretvorniki