Inkluzivna šola in nadarjeni učenci - Zelenko, Urška (knjige, 2021)
Vse več je otrok, ki imajo posebne potrebe in potrebujejo dodatno strokovno pomoč oziroma določene prilagoditve. V naši državi naj bi vsi bili enakopravni, zato si vsi zaslužimo enake možnosti. Država je primorana vsem državljanom nuditi enake pogoje. Posamezniku mora omogočiti delovanje v družbi ne glede na njegove sposobnosti, torej mu mora nuditi prilagoditve, ki jih potrebuje. S to težavo se ukvarja prav inkluzija, ki temelji na enakosti, enakopravnosti in emancipacij ter zagovarja vključevanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami v redne osnovne šole, saj je temeljna pravica na področju izobraževanja pravica do izobrazbe, ki zajema vse stopnje.